"Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Γονέων"

Περισσότερα...

"Ψυχόδραμα Παιδιών"

foto-akouo-to-paidi-mou

Περισσότερα...

"Νοητική Ενδυνάμωση"

noitiki endinamosi

Περισσότερα...

Νέα Άρθρα

Θετική Σκέψη

Βοηθάει; Σίγουρα ΝΑΙ!

think possitive_2

  

Από τη Γεωργία Τριανταφύλλου

Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια

 

Με όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, γενικότερα αλλά και ειδικότερα στη χώρα μας, μπορώ να μην σκέφτομαι αρνητικά; Η αρνητική σκέψη λοιπόν με βοηθάει; Όσο στενοχωριέμαι και κάνω αρνητικές σκέψεις, βλέπω κάποια βελτίωση; Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα συνήθως η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Μέσα μας έχουμε και το θετικό και το αρνητικό, που ανάλογα σε τι ψυχική κατάσταση βρισκόμαστε, χρησιμοποιούμε είτε το ένα είτε το άλλο. Το θετικό για να νιώθουμε χαρά, ευτυχία, ικανοποίηση και το αρνητικό για τον πόνο, τη θλίψη, τα προβλήματα, την αβεβαιότητα.

 

 

Περισσότερα...

Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου

Άκουσέ τον, αγκάλιασέ τον, αγάπησέ τον
love self_2

 

 

Από τη Γεωργία Τριανταφύλλου

Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας

Ψυχοθεραπεύτρια

 

 

 

 

Πόσο εύκολο είναι να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας? Με τα θετικά μας και τα αρνητικά μας… Έχουμε άραγε την επιλογή αυτή? Η αυτοεκτίμηση είναι επιλογή, όχι αυτονόητη και σίγουρα θέλει προσπάθεια. Το αν λοιπόν αγαπάμε ή όχι τον εαυτό μας ουσιαστικά μας το δείχνει η ίδια μας η πορεία, η ίδια μας η ζωή, οι επιλογές μας σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο. Το δείχνει το σώμα μας, το δείχνει η ψυχή μας…

Περισσότερα...

Οικονομικά και σχέσεις


Διαχείριση - προγραμματισμός

money problems

Από τη Γεωργία Τριανταφύλλου

Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας

Ψυχοθεραπεύτρια

 

Στη σημερινή εποχή και ειδικά στη δεδομένη χρονική στιγμή, όλα κινούνται γύρω από τα χρήματα. Από αυτά που έχουμε, από αυτά που δεν έχουμε, από αυτά που θα θέλαμε να είχαμε...

 

Τα χρήματα, λίγα ή πολλά, επηρεάζουν τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, και συγκεκριμένα τις προσωπικές ερωτικές σχέσεις. Τα οικονομικά ζητήματα είναι από τα σημαντικά θέματα μέσα σε μια σχέση, αφού σε πολλές περιπτώσεις αντικατοπτρίζουν την αίσθηση της ασφάλειας που έχουνε τα άτομα, τις προσδοκίες τους, τις ελπίδες και τα όνειρά τους.

Περισσότερα...

Ο ρόλος της ενσυναίσθησης ανάμεσα στο ζευγάρι

Έλα στη θέση μου
adults-caucasian-commitment-870901

Από τη Γεωργία Τριανταφύλλου

Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας

Ψυχοθεραπεύτρια

 

Είναι άραγε εύκολο να μπω στη θέση του άλλου; Είναι άραγε εύκολο να προσπαθώ να νιώσω τι νιώθει ο άλλος;
Είναι άραγε εύκολο να αναγνωρίζω το συναίσθημα του άλλου; Είναι άραγε εύκολο να είμαι ειλικρινής και να επικοινωνώ την κατανόησή μου;
Eίναι εύκολο να μπούμε στον ψυχικό χώρο του άλλου και να μένουμε εκεί να ζούμε προσωρινά στη ζωή του άλλου;

                                                                                                                                            

 

Τι σημαίνει όμως ενσυναίσθηση;
Η ενσυναίσθηση αποτελεί την ελληνική απόδοση της αγγλικής έννοιας «empathy». Είναι ένας όρος που συναντούμε στην ψυχολογία και στην ιατρική γενικότερα.

Περισσότερα...

Μήπως μας φοβίζουν οι αλλαγές;

changes 

Από τη Γεωργία Τριανταφύλλου

Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας

Ψυχοθεραπεύτρια

 

Ενα από τα πιο σταθερά στοιχεία στη ζωή μας, είναι η Αλλαγή. Ακούγεται οξύμορο... αλλά για σκεφτείτε το καλύτερα. Πόσες φορές έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με ασπροσδόκητες αλλαγές τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μας ζωή;

 

 

Η έννοια της αλλαγής σαφώς δεν είναι ίδια για όλους. Σε μερικούς φαντάζει φιλική και σε μερικούς μοιάζει με ταινία τρόμου.

Περισσότερα...

Stress στον εργασιακό χώρο

Τρόποι αντιμετώπισης & έλεγχος της κατάστασης
job-stress

Από τη Γεωργία Τριανταφύλλου

Σύμβουλο ψυχικής Υγείας

Ψυχοθεραπεύτρια

 

 

Το stress στον εργασιακό χώρο μπορεί να οριστεί ως κάτι έντονο, δύσκολο, πιεστικό, που το εκάστοτε άτομο έρχεται αντιμέτωπο με υποχρεώσεις και εργασίες που δε μπορεί να διαχειριστεί ή που τελικά ξεπερνούν τις δυνατότητές του. Το εργασιακό άγχος μπορεί να προκληθεί από τη κακή οργάνωση της εργασίας, την αναβλητικότητα, το αυστηρό και μη ευέλικτο ωράριο, τη φύση της δουλειάς (δυσάρεστα καθήκοντα, μονοτονία), την έλλειψη ελέγχου μιας κατάστασης, την ανασφάλεια για την πορεία του ατόμου μέσα στον οργανισμό που εργάζεται, τις οικονομικές απολαβές, τις διαπροσωπικές σχέσεις (καταπίεση, παρενόχληση), την κακή ηγεσία, επικοινωνία, τη μη σωστή διαχείριση χρόνου, αλλά ακόμα και τον συνδυασμό προσωπικής / επαγγελματικής ζωής (έλλειψη υποστήριξης / κατανόησης για τα προσωπικά θέματα από την εργασία, και αντίστοιχα έλλειψη κατανόησης / υποστήριξης από το σπίτι για τα επαγγελματικά προβλήματα).  

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...